Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето на 156 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ами лошо.мери компресия.ама не се шашкаи-мотори 2 ръка колкото искаш.

Comment

а може ли да пада налягането в помпата

Comment

ами не знам.що не видиш bobo .по всичко личи че си разбират от материята.а тези нешта които ги пишем са само догадки.

Comment

Първоначално публикувано от emoal156 Покажи съобщение
          Ако пада налягането ще ти светне лампата на инжекциона и най вероятно ще загасне колата
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от emoal156 Покажи съобщение
            Човеко,ти си лесен-в София си и там момчета от форума с добри и качествени сервизи колкото искаш.Ние в провинцията яко "духаме супата" .
            Прежалваш някой лев за диагностика и знаеш проблема.Остава ти решението.....
            С догадки се стига до излишно даване на пари за части и ремонти.
            Успех!!!
            Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Прежалваш някой лев за диагностика и знаеш проблема
              Точно днес се убедих, че не е така. Мигаше ми лампа за подгревна свещ. Отива в сервиза, правят диагностика и викат 3-та свещ. ОК, аз тва го знаех от човека, от когото лятото купих колата. Явно не ме е излъгал си викам. Купуват момците свещ Бош-45лв. , свалят старата и я закачат на акумулатор. Свети и грее, като слънце. Ми ся?
              Ровиха се три часа и се гъзиха под капака и накрая пак викат, абе тая свещ не е наред нещо. Добре викам, айде слагайте я, кат се е почнало. Слагат я и кво стаа, майна. На таблото същата дискотека. Викам си , да им пусна и музичка и по бира да ги почерпя, поне купон да стане, кат са пишман майстори и не могат да опраят колата. Отдох да пия кафе, че ми идваше да взема гьостерицата. Гъзиха се още един час докато изгасят лампата. И какво се оказа? На два сервиза е била колата, на двата са поставили една и съща диагноза, а дефакто проблемът е бил в нещо съвсем друго, което дори не попитах какво е че ми чернееше пред очите. Олекнах 70 лева ей така за нищо. Изводът е че на комп. диагностика не мойш да вярваш на 100% и както се вика, око да види ръка да пипне, другото е мижи да те лъжат.

Comment

Първоначално публикувано от Vanco Покажи съобщение
                ...И какво се оказа? На два сервиза е била колата, на двата са поставили една и съща диагноза, а дефакто проблемът е бил в нещо съвсем друго, което дори не попитах какво е че ми чернееше пред очите. Олекнах 70 лева ей така за нищо. Изводът е че на комп. диагностика не мойш да вярваш на 100% и както се вика, око да види ръка да пипне, другото е мижи да те лъжат.
                Сори за спама, ама е трябвало да питаш, къде точно ти е бил проблема, пък и ние да научим...

И ... проблема не е в компютрите, колега, проблема е в "задкомпютърните устройства". Просто не си си намерил твоя сервиз...

Успех

Comment

Точно днес се убедих, че не е така. Мигаше ми лампа за подгревна свещ. Отива в сервиза, правят диагностика и викат 3-та свещ. ОК, аз тва го знаех от човека, от когото лятото купих колата. Явно не ме е излъгал си викам. Купуват момците свещ Бош-45лв. , свалят старата и я закачат на акумулатор. Свети и грее, като слънце. Ми ся?
                  Ровиха се три часа и се гъзиха под капака и накрая пак викат, абе тая свещ не е наред нещо. Добре викам, айде слагайте я, кат се е почнало. Слагат я и кво стаа, майна. На таблото същата дискотека. Викам си , да им пусна и музичка и по бира да ги почерпя, поне купон да стане, кат са пишман майстори и не могат да опраят колата. Отдох да пия кафе, че ми идваше да взема гьостерицата. Гъзиха се още един час докато изгасят лампата. И какво се оказа? На два сервиза е била колата, на двата са поставили една и съща диагноза, а дефакто проблемът е бил в нещо съвсем друго, което дори не попитах какво е че ми чернееше пред очите. Олекнах 70 лева ей така за нищо. Изводът е че на комп. диагностика не мойш да вярваш на 100% и както се вика, око да види ръка да пипне, другото е мижи да те лъжат.
                  Виж си поста, ако си обяснил както и на нас нормално така да е станало. Не знам кой е сервиза ама малко са ти взели ако си ги разигравал за неща, за които си знаел.
                  Last edited by thecleaner; d.m.y г., 09:33. Основание: thecleaner пак не е чел внимателно
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Само на мен ли ми се струва, че това са два отделни проблема?
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Ми кво да обясняваш в сервиз, казваш им какъв е проблема ти, те трябва да го локализират, нали ако аз бях компетентен нямаше да им плащам ей така
                      Иначе за паленето: вчера бе минус 8, моята белисима запали от първият път, милата се държи мн мн добре.
                      Колега верно защо не пита от какво е, беше ми интересно.
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Прав си, но нека да изясня поне защо така се прекарах. Ами управителя на сервиза ми е приятел, та за това в името на приятелството, изпих горчивата чаша. Смисъла на поста ми беше да изясни, че няма 100% вярна диагностика и компа понякога лъже. Колкото до първия ми пост, не съм направил тази постановка, понеже беше студено, аз карам настинка на крак и имах доверие на хората в сервиза, пък и моята кола си палеше без проблем и само мигането на лампата ме дразнише.

Comment

...Смисъла на поста ми беше да изясни, че няма 100% вярна диагностика и компа понякога лъже. ...

Колега, няма такъв компютър, дето лъже! Има диагностици, дето не разбират това, което им казва компютъра!

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение

Колега, няма такъв компютър, дето лъже! Има диагностици, дето не разбират това, което им казва компютъра!
                            Абсолятно точно

То компа си го пише , ама как ли е прочетено.....

Та пак стигаме да задкомп. устройство

Внимавайте със сервизите-това е извода
                            Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

провери си налягането на горивото
                              Алфа Ромео 159

Comment

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
                                провери си налягането на горивото
                                Кажи сега къв манометър да ползваме ?
                                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                                sigpic
                                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                                X